Thursday, June 18, 2009

Kembara PKI: Festival Nasyid Uitm 2009 (FENU'09) part 2

Penuh kebanggaan, kesyukuran, dan kegabraan memegang nombor 1











Selamat kembali Kembara PKI..

Dalam Kembara PKI part 1 yang lalu, banyak membicarakan susah payah yang berlaku sepanjang perlajanan ke Shah Alam. Dalam siri ini pula, akan diceritakan pengalaman sewaktu pertandingan pula.

Sewaktu kami berada di dalam Dewan Sri Budiman UiTM Malaysia, Ya Allah.. Sejuknya.. Lagi mencabar diri bila kami mendapat undian pertama malam itu. Lagilah jadi sejuk..

Dengan bangganya buat latihan di tepi tasik.











Ooo ye.. Sebelum itu, kami telah mengadakan latihan di Tasik Shah Alam, ataupun kami namakan Tasik Lelabi sebab kami jumpa labi-labi di situ. First time rasanya buat latihan kat khalayak ramai.

Sekarang tibalah masa yang ditunggukan bagi para peserta, pertandingan pun bermula.. Macam yang dah diceritakan tadilah, kami yang pertama yang membuat persembahan.. Beku suara ni..


Gaya Far-E-ZeeN ketika FENU '09


.










Alhamdulillah.. Keputusan telah diumumkan.. Kami mendapat tempat kedua. Tempat pertama dimenangi oleh UiTM Perak, kedua UiTM Penang, dan ketiga UiTM Shah Alam. Masing-masing membawa pulang RM1000,RM750,RM500. Bersyukur kepada Allah s.w.t kerana memberi kami kemenangan. Semoga nama Far-E-ZeeN (kejayaan) akan terus menjadi doa untuk kecemerlangan yang akan datang. AMEEN..

Alhamdulillah.. Far-E-ZeeN tempat kedua













GAMBAR KENANGAN PARA PEMENANG BERSAMA TNC UiTM

Dari kiri : UiTM Shah Alam (Ketiga),UiTM Perak (Johan), UiTM Penang (Naib Johan)

*Nantikan Kembara PKI part 3.. Insyaallah..

5 comments:

fieqa said...

wah..tahniah2..=)

Anonymous said...

assalamualaikum...

nice blog. welldone.
actually, saya pensyarah JSG (nama?rahsia:>) dan saya ada 1 program nk invite u all dr PKI n MPP untuk handle program ni.
sekarang dalam proses menyiapkan paperwork and memohon bujet tabung pembangunan pelajar. dan tak pasti la diluluskan ke tak. so far, da discussed dgn pn nurul (HEA) and she asked to prepare a paperwork la..

so, berminat x nk handle?? i yes, let me know ASAP..sms me @ 0196535514

p/s: let say if i'm invite u all FAR e zeen utk buat persembahan nasyid, so tanpa segan silu nk tnya bayaran yang dikenakan ada ke x?kalu ada brapa RM/song?

zulzhafran said...

asalam wbt.....
saya nak tanya apa nama kedai alat muzik yg korang order alat2 muzik kat dia...
leh x bg alamat....
saya nak g cari gak alat2 muzik ni.....
leh tak g tahu secepat mungkin....
sebb sy memang perlukan untuk kumpulan nasyid saya......
insyaAllah....

boleh x klu saudara bg tahu sekali harga alat2 yang saudara tempah
2....

adiklah said...

salam.. tahniah tok kejyaan far-e-zeen mase fenu.. sori lambt wish.. teruskan kjayaan anda sume.

Anonymous said...

neway,congrates :)
nme presiden tuh if i'm not mistaken MOHAMAD not mohammad..hehe